Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza wspólna praca z zięciem. Ciasteczka z garam masala dosłownie " gorące przyprawy". Ciasteczka z charakterem.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17968
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6749
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17968
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6749
Składniki
Wychodzi około 25 ciasteczek. Natkę i kwiaty płuczemy i osuszamy. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w malakserze na gładką masę. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 1/2 cm, możemy trochę podsypywać mąką. Wykrawamy kółka średnicy 6 cm. Każde ciastko dekorujemy natką, fiołkami i stokrotkami, lekko dociskając. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 C.