Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe placki na bazie kefiru i otrębów z dodatkiem jabłek. Wspaniały deser dla dzieciaków zamiast słodkich ciastek.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21646
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21646
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Jajko ubijamy z cukrami na puszystą masę. Następnie dodajemy kefir i mieszamy. Dodajemy otręby oraz przesiewamy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Mieszamy dokładnie. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Ponownie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką porcje ciasta (po 2 łyżki na 1 placek). Smażymy na rumiano po kilka minut z każdej strony. Zdejmujemy, odsączamy z tłuszczu i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Posypujemy cynamonem (jeśli ktoś lubi, jednak ja bardzo polecam, z cynamonem pięknie pachną i świetnie smakują) oraz cukrem pudrem. Z podanych proporcji wychodzi około 14 placków. Smacznego:)