Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe placki na bazie kefiru i otrębów z dodatkiem jabłek. Wspaniały deser dla dzieciaków zamiast słodkich ciastek.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 74
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 74
Składniki
Jajko ubijamy z cukrami na puszystą masę. Następnie dodajemy kefir i mieszamy. Dodajemy otręby oraz przesiewamy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Mieszamy dokładnie. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Ponownie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką porcje ciasta (po 2 łyżki na 1 placek). Smażymy na rumiano po kilka minut z każdej strony. Zdejmujemy, odsączamy z tłuszczu i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Posypujemy cynamonem (jeśli ktoś lubi, jednak ja bardzo polecam, z cynamonem pięknie pachną i świetnie smakują) oraz cukrem pudrem. Z podanych proporcji wychodzi około 14 placków. Smacznego:)