Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe placki na bazie kefiru i otrębów z dodatkiem jabłek. Wspaniały deser dla dzieciaków zamiast słodkich ciastek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3081
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Jajko ubijamy z cukrami na puszystą masę. Następnie dodajemy kefir i mieszamy. Dodajemy otręby oraz przesiewamy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Mieszamy dokładnie. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Ponownie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką porcje ciasta (po 2 łyżki na 1 placek). Smażymy na rumiano po kilka minut z każdej strony. Zdejmujemy, odsączamy z tłuszczu i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Posypujemy cynamonem (jeśli ktoś lubi, jednak ja bardzo polecam, z cynamonem pięknie pachną i świetnie smakują) oraz cukrem pudrem. Z podanych proporcji wychodzi około 14 placków. Smacznego:)