Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Desery na ciepło o tej porze roku sprawdzają się idealnie. Moje ulubione śliwki i maliny posypane kruszonką z dodatkiem przyprawy piernikowej. W całym domu pachnie niesamowicie, nic tylko jeść :)
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9169
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 16
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9169
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 16
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Składniki
Owoce umyć i osuszyć, śliwki pokroić w ćwiartki, poukładać w małych naczyniach do zapiekania ( u mnie wyszły 4 miseczki). Z mąki, cukru, masła i przyprawy piernikowej zagnieść kruszonkę. Owoce posypać otrzymaną kruszonką i wstawić do piekarnika na 180 st. Piec przez około 35-40 minut. Kruszonka ma się zarumienić. Podawać od razu.