Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne , aromatyczne ciasto, każdy poprosi o drugi kawałek.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Z pomarańczy wycisnąć sok. Maliny umyć. Masło ucierać z cukrem dodając po 1 jajku, następnie dodać jogurt i dalej ucierać. Dodawać stopniowo produkty sypkie , dalej ucierać , następnie sok z pomarańczy , wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Keksówkę 12 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać połowę przygotowanego ciasto , ułożyć połowę malin, przykryć drugą połową , ułożyć resztę malin. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.