Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne , aromatyczne ciasto, każdy poprosi o drugi kawałek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11247
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6466
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5459
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13471
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5238
Składniki
Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Z pomarańczy wycisnąć sok. Maliny umyć. Masło ucierać z cukrem dodając po 1 jajku, następnie dodać jogurt i dalej ucierać. Dodawać stopniowo produkty sypkie , dalej ucierać , następnie sok z pomarańczy , wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Keksówkę 12 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać połowę przygotowanego ciasto , ułożyć połowę malin, przykryć drugą połową , ułożyć resztę malin. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.