Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni. Pomysł zaczerpnięty z Moje Gotowanie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
Ze szklanki cukru i ½ szklanki wody przygotowałem syrop. Zagotowałem , zmniejszyłem ogień i mieszałem aż cukier się rozpuścił i zagęścił i pozostaje klarowny. Zdjąłem z ognia i wystudziłem. Z melona i arbuza za pomocą specjalnej łyżki wyciąłem kulki . Ostudzony syrop zblendowałem z miętą , sokiem z cytryny i amaretto . Tak przygotowany sos wylałem na owocowe kulki i dokładnie delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce .