Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni. Pomysł zaczerpnięty z Moje Gotowanie.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5132
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2129
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6907
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5132
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2129
Składniki
Ze szklanki cukru i ½ szklanki wody przygotowałem syrop. Zagotowałem , zmniejszyłem ogień i mieszałem aż cukier się rozpuścił i zagęścił i pozostaje klarowny. Zdjąłem z ognia i wystudziłem. Z melona i arbuza za pomocą specjalnej łyżki wyciąłem kulki . Ostudzony syrop zblendowałem z miętą , sokiem z cytryny i amaretto . Tak przygotowany sos wylałem na owocowe kulki i dokładnie delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce .