Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni. Pomysł zaczerpnięty z Moje Gotowanie.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Ze szklanki cukru i ½ szklanki wody przygotowałem syrop. Zagotowałem , zmniejszyłem ogień i mieszałem aż cukier się rozpuścił i zagęścił i pozostaje klarowny. Zdjąłem z ognia i wystudziłem. Z melona i arbuza za pomocą specjalnej łyżki wyciąłem kulki . Ostudzony syrop zblendowałem z miętą , sokiem z cytryny i amaretto . Tak przygotowany sos wylałem na owocowe kulki i dokładnie delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce .