Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska,która może zastąpić śniadanie w domu lub w pracy.Zdrowa pełna witamin i baaardzo smaczna. Serdecznie polecam:)
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 548
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 548
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41194
Składniki
Wybrać z pokrojonego na cztery części granatu pestki i odłożyć do miseczki. Pomarańcze obrać ,usunąć białą skórkę,przekroić na mniejsze części i zblendować. Dodać obrane jabłko i również zblendować. Wsypać nasiona chia,zamieszać i zostawić na 20min.by zgęstniały. Obrać ananasa,przekroić na cztery części,wyciąć środkowy twardy głąb. Pokroić na cieńkie plasterki. Na spód każdego pucharka położyć plasterki ananasa,łyżkępestek granatu,zalać gęstniejącą masą pomarańczowo-jabłkową z chia. Na masę dać znów warstwę ananasa i pestki granatu.Zalać masą pomarańczową. Udekorować wierzch pestkami granatu,ananasem i miętą. Dać do lodówki na 2-3 godz.
Smacznego życzę!