Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i miękkie ciastka z dodatkiem kokosu i rodzynek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12021
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Masło grzejemy na patelni, wsypujemy płatki owsiane i smażymy, aż się zarumienią. Posypujemy cukrem, który ma się pod wpływem podgrzewania rozpuścić. Na osobnej patelni prażymy kokos na kolor złocisty. Składniki z obu patelni mieszamy ze sobą. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem, cukier waniliowy, rodzynki, miód, roztrzepane jaja, sól. Ręcznie formujemy kulki, które należy spłaszczyć. Piec w 160*- 15 minut.