Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i miękkie ciastka z dodatkiem kokosu i rodzynek.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39464
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12595
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39464
Składniki
Masło grzejemy na patelni, wsypujemy płatki owsiane i smażymy, aż się zarumienią. Posypujemy cukrem, który ma się pod wpływem podgrzewania rozpuścić. Na osobnej patelni prażymy kokos na kolor złocisty. Składniki z obu patelni mieszamy ze sobą. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem, cukier waniliowy, rodzynki, miód, roztrzepane jaja, sól. Ręcznie formujemy kulki, które należy spłaszczyć. Piec w 160*- 15 minut.