Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane kuleczki z bakaliami, czyli zdrowe słodycze :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11459
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5500
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13586
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5374
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4178
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11459
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5500
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13586
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5374
Składniki
Płatki wsypać do szklanki i uzupełnić wrzątkiem po brzegi. Zamieszać i odstawić do napęcznienia. Po czym wsypać uprażone pestki słonecznika, rodzynki, cukier i siemię lniane. Wymieszać ponownie i odstawić na 15 minut. Masa przez ten czas zgęstnieje. Małą łyżeczką nabieramy porcje. I formujemy jednakowe kuleczki. Wewnętrzne strony dłoni smarujemy olejem kokosowym. Po uformowaniu wszystkich kuleczek, należy obtoczyć je w kakao. Masę przed przystąpieniem do formowania kulek, należy spróbować i ewentualnie dosłodzić według uznania.