Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane kuleczki z bakaliami, czyli zdrowe słodycze :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68391
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2024
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68391
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2024
Składniki
Płatki wsypać do szklanki i uzupełnić wrzątkiem po brzegi. Zamieszać i odstawić do napęcznienia. Po czym wsypać uprażone pestki słonecznika, rodzynki, cukier i siemię lniane. Wymieszać ponownie i odstawić na 15 minut. Masa przez ten czas zgęstnieje. Małą łyżeczką nabieramy porcje. I formujemy jednakowe kuleczki. Wewnętrzne strony dłoni smarujemy olejem kokosowym. Po uformowaniu wszystkich kuleczek, należy obtoczyć je w kakao. Masę przed przystąpieniem do formowania kulek, należy spróbować i ewentualnie dosłodzić według uznania.