Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsiane kuleczki z bakaliami, czyli zdrowe słodycze :)
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2538
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 442
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52603
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 556
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2538
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 442
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52603
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 556
Składniki
Płatki wsypać do szklanki i uzupełnić wrzątkiem po brzegi. Zamieszać i odstawić do napęcznienia. Po czym wsypać uprażone pestki słonecznika, rodzynki, cukier i siemię lniane. Wymieszać ponownie i odstawić na 15 minut. Masa przez ten czas zgęstnieje. Małą łyżeczką nabieramy porcje. I formujemy jednakowe kuleczki. Wewnętrzne strony dłoni smarujemy olejem kokosowym. Po uformowaniu wszystkich kuleczek, należy obtoczyć je w kakao. Masę przed przystąpieniem do formowania kulek, należy spróbować i ewentualnie dosłodzić według uznania.