Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny deser, pełen wielu zdrowych i wartościowych składników, może też być dodatkiem do śniadania.
Blacha do pieczenia muffinek, papierowe foremki na muffiny
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25354
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25354
Składniki
Płatki owsiane zmieliłam blenderem na dość drobny pyłek (zapewne lepiej poradził by sobie z tym młynek do kawy, ale niestety mój w zeszłym roku zakończył swój żywot), powstała taka mąka. Do płatków owsianych dodałam siemię lniane, wiórki kokosowe, mleko, proszek do pieczenia, erytrytol (ilość według siebie, ja dałam 100g, można zamienić na cukier lub inne słodzidło) i wbiłam jajka. Wszystko ręcznie wymieszałam. Obrane jabłko starłam na tarce na dużych oczkach. Dodałam starte jabłko do wcześniej wymieszanych składników, a jak dodałam jabłko to i do wszystkiego dosypałam sporo cynamonu. Wszystko delikatnie jeszcze przemieszałam. Formę do pieczenia muffinek wyłożyłam papierowymi foremkami. Przelałam ciasto do foremek. Wyszło mi z tej porcji surowego ciasta 12 muffinek. Wstawiłam surowe jeszcze babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam muffinki przez około 30 minut, aż się zarumieniły, bo w środku dalej pozostawały mięciutkie, nie sztywne.