Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny deser, pełen wielu zdrowych i wartościowych składników, może też być dodatkiem do śniadania.
Blacha do pieczenia muffinek, papierowe foremki na muffiny
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5390
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29738
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19389
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1036
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5390
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29738
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19389
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1036
Składniki
Płatki owsiane zmieliłam blenderem na dość drobny pyłek (zapewne lepiej poradził by sobie z tym młynek do kawy, ale niestety mój w zeszłym roku zakończył swój żywot), powstała taka mąka. Do płatków owsianych dodałam siemię lniane, wiórki kokosowe, mleko, proszek do pieczenia, erytrytol (ilość według siebie, ja dałam 100g, można zamienić na cukier lub inne słodzidło) i wbiłam jajka. Wszystko ręcznie wymieszałam. Obrane jabłko starłam na tarce na dużych oczkach. Dodałam starte jabłko do wcześniej wymieszanych składników, a jak dodałam jabłko to i do wszystkiego dosypałam sporo cynamonu. Wszystko delikatnie jeszcze przemieszałam. Formę do pieczenia muffinek wyłożyłam papierowymi foremkami. Przelałam ciasto do foremek. Wyszło mi z tej porcji surowego ciasta 12 muffinek. Wstawiłam surowe jeszcze babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam muffinki przez około 30 minut, aż się zarumieniły, bo w środku dalej pozostawały mięciutkie, nie sztywne.