Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Została mi połowa opakowania drożdży i pomyślałam o pączkach. No bo czemuż by nie?! skoro sezon karnawałowy w pełni...
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1424
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 259
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 678
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17072
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1424
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 259
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 678
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17072
Składniki
Mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej, dodajemy drożdże i cukier, mieszamy a następnie odstawiamy do wyrośnięcia na ok 15-20min. W małym rondelku topimy margarynę. Do dużej miski wrzucamy mąkę ale nie całą, pianę z drożdży, jaja, ugniatamy ,po połączeniu składników dodajemy margarynę, wyrabiamy ciasto podyspując resztą mąki, dodajemy spirytus i dalej wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok godzinę. Gdy ciasto wyrośnie zbijamy je ponownie w kulę. Z gotowego ciasta rwiemy małe kawałki i kulamy pączki i odstawiamy na oprószoną mąką stolnice, przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia. ok 10min w między czasie nagrzewamy olej.
Do garnka z nagrzanym olejem wrzucamy pączusie. Powinny się same obracać ;-) wyjmujemy na ręcznik papierowy do obsiąknięcia.
Pudrujemy cukrem i gryziemy czy aby nie za mdłe no i czy nie surowe ;-)) Smacznego!