Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe pączki z piekarnika.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 947
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 947
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Składniki
W rondlu topimy masło z wodą, cukier i sól. Podgrzewamy, aż do zagotowania. Na gotujące mokre składniki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao. Mieszać energicznie. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masa ma odchodzić od boków naczynia. Dodać żółtko, a następnie całe jaja. Wymieszać mikserem. Surowe ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać dyski o średnicy 10 cm. Piec 25-30 minut w 190* Jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem. Smacznego.