Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe pączki z piekarnika.
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 33
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 57
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 53
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2593
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 33
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 57
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 53
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2593
Składniki
W rondlu topimy masło z wodą, cukier i sól. Podgrzewamy, aż do zagotowania. Na gotujące mokre składniki, wsypać mąkę wymieszaną z kakao. Mieszać energicznie. Zdjąć z ognia i wystudzić. Masa ma odchodzić od boków naczynia. Dodać żółtko, a następnie całe jaja. Wymieszać mikserem. Surowe ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać dyski o średnicy 10 cm. Piec 25-30 minut w 190* Jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem. Smacznego.