Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiesz na pączki czekoladowe z dodatkiem kakao i tłustego twarogu? Oto świetna propozycja na Tłusty Czwartek i nie tylko!
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 88
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5063
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 127
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 88
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5063
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 127
Składniki
W jednej misce wymieszaj produkty sypkie, czyli mąkę pszenną, kakao, sodę oczyszczoną, cukier brązowy oraz szczyptę soli. W drugiej rozkłóć jajka. Dodaj twaróg tłusty i rozgnieć go widelcem. Dodaj produkty mokre do sypkich i zmiksuj całość na jednolitą masę. Grudki twarogu mogą pozostać.
W garnku rozgrzej olej do temperatury 170-175 stopni Celsjusza. W tym czasie na stolnicy oprószonej mąką rozwałkuj ciasto na placek o grubości około 1-2 centymetry. Wykrawaj pączki czekoladowe tak długo aż skończy się ciasto.
Smaż je na mocno rozgrzanym oleju. Wyjmuj partiami łyżką cedzakową i układaj na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi albo przygotowaną kratkę.
Na półmisek wysyp cukier biały drobny. Każdego pączka zanurz w nim i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.