Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3546
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 186
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3546
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1073
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 186
Składniki
Wykonanie: Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, cukrem, jajkami, serem i margaryną. Dokładnie wyrobić ciasto i na stolnicy obficie wysypanej mąką rozwałkować (ciasto może być dosyć rzadkie) i wycinać krążki różnej wielkości. Cześć krążków możemy nadziewać marmoladą, a resztę ciasta wrzucać łyżką prosto na rozgrzany olej tworząc potworki. Smażyć złociście z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.