Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68070
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68070
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Składniki
Wykonanie: Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną, cukrem, jajkami, serem i margaryną. Dokładnie wyrobić ciasto i na stolnicy obficie wysypanej mąką rozwałkować (ciasto może być dosyć rzadkie) i wycinać krążki różnej wielkości. Cześć krążków możemy nadziewać marmoladą, a resztę ciasta wrzucać łyżką prosto na rozgrzany olej tworząc potworki. Smażyć złociście z obu stron. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.