Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało składników + prosty przepis = pyszne pączki
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W drugiej misce roztrzepać jajka, dolać do nich śmietanę i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Przelać to do miski z suchymi składnikami i wymieszać, aby nie było grudek.
W garnku zagrzać olej. Wrzucać do niego łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu, następnie posypujemy je cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z podanej porcji wychodzi ok. 15 pączków.