Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało składników + prosty przepis = pyszne pączki
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 455
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5222
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3408
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 455
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5222
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3408
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W drugiej misce roztrzepać jajka, dolać do nich śmietanę i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Przelać to do miski z suchymi składnikami i wymieszać, aby nie było grudek.
W garnku zagrzać olej. Wrzucać do niego łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu, następnie posypujemy je cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z podanej porcji wychodzi ok. 15 pączków.