Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało składników + prosty przepis = pyszne pączki
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 973
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4592
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1239
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 973
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4592
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1239
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W drugiej misce roztrzepać jajka, dolać do nich śmietanę i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Przelać to do miski z suchymi składnikami i wymieszać, aby nie było grudek.
W garnku zagrzać olej. Wrzucać do niego łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu, następnie posypujemy je cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z podanej porcji wychodzi ok. 15 pączków.