Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało składników + prosty przepis = pyszne pączki
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 29
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 92
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10310
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 935
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 29
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 92
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10310
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 104
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 935
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W drugiej misce roztrzepać jajka, dolać do nich śmietanę i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Przelać to do miski z suchymi składnikami i wymieszać, aby nie było grudek.
W garnku zagrzać olej. Wrzucać do niego łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu, następnie posypujemy je cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z podanej porcji wychodzi ok. 15 pączków.