Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało składników + prosty przepis = pyszne pączki
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6749
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 257
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6749
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 257
Składniki
W dużej misce wymieszać mąkę z cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. W drugiej misce roztrzepać jajka, dolać do nich śmietanę i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Przelać to do miski z suchymi składnikami i wymieszać, aby nie było grudek.
W garnku zagrzać olej. Wrzucać do niego łyżką porcje ciasta. Smażyć na rumiano z każdej strony. Usmażone pączki kładziemy na ręcznik papierowy, aby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu, następnie posypujemy je cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z podanej porcji wychodzi ok. 15 pączków.