Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich pączków myślę że nikomu nie muszę przedstawiać, zwane są pączkami hiszpańskimi, gniazdkami. Fajne na tłusty czwartek.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
W rondelku zagotować mleko z margaryną, cały czas mieszając. Wsypać przesianą mąkę, ucierać drewnianą łyżką, aby nie utworzyły się grudki.Gdy ciasto ma szklisty wygląd odstawiamy by wystygło. Dodajemy do przestudzonego ciasta, jajka i proszek do pieczenia, ucieramy na gładką masę. Papier do pieczenia tniemy na kawałki 10x10 cm, na każdym wyciskamy szprycą cukierniczą krążki o średnicy 6 cm, masę położyłam dwukrotnie, by pączki były większe.
Pączki wraz z papierem wkładamy do gorącego tłuszczu, papier usuwamy. Pączki smażymy na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy i odsączamy na bibule.
Lukier, ja wymieszałam sok z połowy cytryny ze szklanką cukru pudru. Gotowe pączki zanurzamy w lukrze tą ładniejszą stroną i podajemy. SMACZNEGO