Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe mięciutkie pączki dla amatora i wirtuoza kuchni. Uwielbiam je za to że każdy ma inny kształt. Pączki polecam, na " szybki głód ", niezapowiedzianych gości i świąteczny deser.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114851
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6438
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114851
Składniki
Serek wymieszaj z jajkami, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wódkę. Dobrze wymieszaj łyżką. W szerokim saganku z grubszym dnem rozgrzej olej. Ciasto nabieraj jedną łyżką, drugą ściągaj do oleju. Smaż kilka minut na średnim ogniu. Przełóż na ręczniki papierowe. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.