Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe mięciutkie pączki dla amatora i wirtuoza kuchni. Uwielbiam je za to że każdy ma inny kształt. Pączki polecam, na " szybki głód ", niezapowiedzianych gości i świąteczny deser.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4123
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 53
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4123
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 53
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 21
Składniki
Serek wymieszaj z jajkami, dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wódkę. Dobrze wymieszaj łyżką. W szerokim saganku z grubszym dnem rozgrzej olej. Ciasto nabieraj jedną łyżką, drugą ściągaj do oleju. Smaż kilka minut na średnim ogniu. Przełóż na ręczniki papierowe. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.