Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas karnawałowych słodkości ciąg dalszy;)....
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35740
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1220
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6045
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35740
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1220
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6045
        
        
                Składniki
Przygotowujemy rozczyn z drożdży, 1 łyżki cukru i 5 łyżek mleka. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka i cukier ucieramy razem. Do mąki dodajemy mleko, resztę mleka, sól, olejek rumowy,utarte żółtka z cukrem i wyrośnięty rozczyn.Wyrabiamy ciasto. Margarynę rozpuszczamy i letnia dolewamy do ciasta. Wyrabiamy. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto już urośnie formujemy pączki i nadziewamy różą. Układamy i powtórnie zostawiamy do wyrośnięcia. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Możemy sprawdzać partyczkiem.... smacznego....