Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas karnawałowych słodkości ciąg dalszy;)....
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2884
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2884
Składniki
Przygotowujemy rozczyn z drożdży, 1 łyżki cukru i 5 łyżek mleka. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Żółtka i cukier ucieramy razem. Do mąki dodajemy mleko, resztę mleka, sól, olejek rumowy,utarte żółtka z cukrem i wyrośnięty rozczyn.Wyrabiamy ciasto. Margarynę rozpuszczamy i letnia dolewamy do ciasta. Wyrabiamy. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto już urośnie formujemy pączki i nadziewamy różą. Układamy i powtórnie zostawiamy do wyrośnięcia. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Możemy sprawdzać partyczkiem.... smacznego....