Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków drożdżowych? W takim razie wypróbuj pączki z airfryera!
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 180
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 221
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 885
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 180
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 221
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 885
Składniki
Najpierw przygotuj budyń. Mleko (500 ml), masło i cukier zagotuj. Pozostałą część mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym. Kiedy mieszanka na ogniu zacznie się gotować, zmniejsz moc palnika i wlej przygotowaną masę. Szybko i energicznie mieszaj trzepaczką aż całość zgęstnieje. Odstaw do całkowitego wystudzenia.
Zrób teraz zaczyn. Mleko podgrzej, aby było ciepłe, ale nie gorące. Przelej je do wysokiego naczynia. Dodaj połowę porcji cukru, łyżkę mąki i pokruszone drożdże. Całość wymieszaj i odstaw aż zaczyn zacznie pracować.
Masło rozpuść w rondelku z odrobiną ekstraktu waniliowego. Żółtka utrzyj wraz z cukrem na puszystą, jasną masę. Do dużej miski wsyp mąkę. Wlej przygotowany zaczyn, masę z żółtkami oraz pozostałe składniki. Wyrób ciasto, aby było jednolite i gładkie, najlepiej przez około 10-12 minut. Odstaw do wyrośnięcia.
Przygotuj papier do pieczenia o wielkości szuflady w airfryerze. Zrób w nim dziurki. Przygotowane ciasto ponownie zagnieć, a następnie delikatnie rozwałkuj. Wytnij kółka. Na środek wyłóż łyżeczkę budyniu. Zlep dokładnie brzegi, a potem uformuj kulkę. Powtarzaj tak z całym ciastem. Ułóż pączki w szufladzie i zostaw jeszcze na około 10 minut. Ustaw temperaturę 180 stopni. Włóż pączki do airfryera na około 15 minut. Posyp cukrem pudrem, kiedy ostygną.