Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygotowywanych na bazie świeżych drożdży, mleka i konfitury. Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Składniki
Wbij jajka do miski i zmiksuj je z cukrem na gładką masę. Dodaj serek naturalny oraz wódkę, a następnie ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj jogurt naturalny i wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając, aż powstanie gładkie i lekko klejące ciasto.
W garnku rozgrzej olej rzepakowy do temperatury około 175°C. Łyżką do lodów nabieraj porcje ciasta i formuj kulki (możesz użyć zwilżonych dłoni). Ostrożnie wkładaj pączki do gorącego oleju i smaż po kilka minut z każdej strony, aż będą złociste. Smaż po 3-4 sztuki jednocześnie, aby utrzymać odpowiednią temperaturę oleju.
Wyjmij usmażone pączki za pomocą łyżki cedzakowej i osusz je na papierowym ręczniku.
W tym czasie zrób polewę. W garnku podgrzej śmietankę kremówkę aż będzie gorąca (ale nie zagotuj jej). Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną czekoladę oraz odrobinę masła. Mieszaj, aż masa stanie się jednolita i gładka. Polej nią pączki.
Upraż teraz migdały na suchej patelni. Posyp nimi pączki z czekoladą.