Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki to coś co każdy uwielbia, ten przepis jest doskonały polecam
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Drożdże rozpuścić w letnim mleku w kilku Łyżkach mleka. dodać 2 łyżki mąki, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie miksuje żółtka z cukrem. Mąkę przesiewan do miski, dodaje sól i rozczyn dodaje zmiksowane żółtka, dodaje letnie mleko, skórkę z cytryny alkohol na koniec rozpuszczone masło. ciągle wyrabiam mikserem przez parę minut. po wyrobieniu odstawiam ciasto na 90 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wykładam na stolnicę, wyrabiam przez minutę i odważam kawałki ciasta o wadze 60g wychodzą równe pączki, po podważeniu wyrabiam kulki i odkładam do wyrośnięcia na 20minut przykryć ściereczką lub wstawić do nagrzanego piekarnika 50 stopni C szybciej wyrosną i skuteczny sposób Do garnka wlewamy olej nagrzewam do 170 stopni. Pączki smażę przez 2 minuty z obu stron. po upieczeniu pączki wykładam na ręcznik kuchenny, po wystudzeniu Paczków nadziewam marmoladą, rękawem cukierniczym z długą końcówka można polać lukrem. Smacznego