Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki to coś co każdy uwielbia, ten przepis jest doskonały polecam
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Drożdże rozpuścić w letnim mleku w kilku Łyżkach mleka. dodać 2 łyżki mąki, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie miksuje żółtka z cukrem. Mąkę przesiewan do miski, dodaje sól i rozczyn dodaje zmiksowane żółtka, dodaje letnie mleko, skórkę z cytryny alkohol na koniec rozpuszczone masło. ciągle wyrabiam mikserem przez parę minut. po wyrobieniu odstawiam ciasto na 90 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wykładam na stolnicę, wyrabiam przez minutę i odważam kawałki ciasta o wadze 60g wychodzą równe pączki, po podważeniu wyrabiam kulki i odkładam do wyrośnięcia na 20minut przykryć ściereczką lub wstawić do nagrzanego piekarnika 50 stopni C szybciej wyrosną i skuteczny sposób Do garnka wlewamy olej nagrzewam do 170 stopni. Pączki smażę przez 2 minuty z obu stron. po upieczeniu pączki wykładam na ręcznik kuchenny, po wystudzeniu Paczków nadziewam marmoladą, rękawem cukierniczym z długą końcówka można polać lukrem. Smacznego