Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie musisz czekać na tłusty czwartek, aby przygotować pyszne pączki z nadzieniem różanym. Takie pączki najszybciej znikają ze stołu, a w połączeniu z filiżanką herbaty są po prostu wyborne. Na pewno zaskoczy cię niesamowite wykończenie pączków z dodatkiem płatków róż.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 76
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Zacznij pracę od podgrzania mleka (ma być ciepłe, ale nie gorące). W misie robota kuchennego umieść przesianą mąkę, sól, cukier, jajka, miękkie masło, drożdże i zalej ciepłym mlekiem. Zamontuj hak do mieszania ciasta drożdżowego i miksuj składniki przez około minutę, aby się dobrze połączyły. Następnie zwiększ prędkość i wyrabiaj ciasto około 10-12 minut, aż masa stanie się zwarta i zacznie się odklejać od ścianek misy. Po tym czasie przykryj misę ściereczką i odstaw ciasto do wyrośnięcia na 30 minut.
W malakserze lub młynku od kawy zmiel płatki róż i połącz je z przesianym cukrem pudrem. Odstaw na później.
Gdy ciasto odpocznie, przenieś je na oprószoną mąką stolnicą, lekko wyrób i rozwałkuj na grubość ok. 1 cm. Z ciasta wycinaj koła np. szklanką, w każde włóż 1 łyżeczkę konfitury, zawijaj do środka i uformuj kulę. Po przygotowaniu wszystkich pączków, przykryj je bawełnianą ściereczką i odczekaj 5 minut. W płaskim garnku rozgrzej tłuszcz (ok. 5-7 cm) i wrzucaj pączki tak, aby się nie stykały i łatwo pozwolą się odwracać podczas smażenia. Usmażone pączki wykładaj na ręcznik papierowy i jeszcze ciepłe obtocz różanym cukrem pudrem. Podawaj od razu.