Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowe do zrobienia paczuszki z ciasta francuskiego z pysznym "wkładem" czekoladowo-bananowym:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
W miseczce rozbełtać jajko z wodą.
Stolnicę oprószyć lekko mąką ,rozłożyć ciasto francuskie i podzielić na 12 części.
Banana pokroić w plasterki.Jeżeli używamy czekoladę to pokroić ją na drobniejsze kawałki.
Na każdą z części ciasta francuskiego nakładać groszki lub czekoladę i plasterki banana. Brzegi ciasta posmarować jajkiem.Dwa przeciwległe rogi ciasta złożyć do siebie i uszczelnić brzegi ciasta z wierzchu jajkiem.
Gotowe wypełnione paczuszki ułożyć na blasze (dno wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia). Piec 12-15 minut,do zbrązowienia ciasta.Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.