Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowe do zrobienia paczuszki z ciasta francuskiego z pysznym "wkładem" czekoladowo-bananowym:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 232
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 232
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.
W miseczce rozbełtać jajko z wodą.
Stolnicę oprószyć lekko mąką ,rozłożyć ciasto francuskie i podzielić na 12 części.
Banana pokroić w plasterki.Jeżeli używamy czekoladę to pokroić ją na drobniejsze kawałki.
Na każdą z części ciasta francuskiego nakładać groszki lub czekoladę i plasterki banana. Brzegi ciasta posmarować jajkiem.Dwa przeciwległe rogi ciasta złożyć do siebie i uszczelnić brzegi ciasta z wierzchu jajkiem.
Gotowe wypełnione paczuszki ułożyć na blasze (dno wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia). Piec 12-15 minut,do zbrązowienia ciasta.Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.