Do góry

Desery Przepis na:

Paczuszki francuskie z czekoladą i bananami

Paczuszki francuskie z czekoladą i bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5685

Dodano:

Odsłon: 1990

Expresowe do zrobienia paczuszki z ciasta francuskiego z pysznym "wkładem" czekoladowo-bananowym:)

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 arkusz /chłodzone lub rozmrożone/
  • banan, 1 sztuka
  • groszki czekoladowe lub czekolada mleczna posiekana,1/2 szklanki
  • jajko,1 sztuka
  • wody,1 łyżeczka
  • cukier puder,do oprószenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paczuszki francuskie z czekoladą i bananami

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.

  2. W miseczce rozbełtać jajko z wodą.

  3. Stolnicę oprószyć lekko mąką ,rozłożyć ciasto francuskie i podzielić na 12 części.

  4. Banana pokroić w plasterki.Jeżeli używamy czekoladę to pokroić ją na drobniejsze kawałki.

  5. Na każdą z części ciasta francuskiego nakładać groszki lub czekoladę i plasterki banana.
    Brzegi ciasta posmarować jajkiem.Dwa przeciwległe rogi ciasta złożyć do siebie i uszczelnić brzegi ciasta z wierzchu jajkiem.

  6. Gotowe wypełnione paczuszki ułożyć na blasze (dno wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia).
    Piec 12-15 minut,do zbrązowienia ciasta.Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 11 marca 2014 taką przesyłeczkę to ja bym bardzo chciała dostać, pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń