Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny deser do wykonania w kilka minut.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117377
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8104
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1752
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1374
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117377
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8104
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1752
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1374
Składniki
Śliwki umyć , przekroić na połowę, usunąć pestkę. Czekoladę pokroić na drobno. Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów.
Na każdym prostokącie umieścić połówkę śliwki i kawałek czekolady.
Zlepić tworząc pakiecik, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Tak postąpić ze wszystkimi. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Jajko rozkłócić i posmarować pakieciki. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać po wystudzeniu lub na gorąco jak kto lubi.