Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny deser do wykonania w kilka minut.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Śliwki umyć , przekroić na połowę, usunąć pestkę. Czekoladę pokroić na drobno. Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów.
Na każdym prostokącie umieścić połówkę śliwki i kawałek czekolady.
Zlepić tworząc pakiecik, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Tak postąpić ze wszystkimi. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Jajko rozkłócić i posmarować pakieciki. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać po wystudzeniu lub na gorąco jak kto lubi.