Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,tanie i rozkosznie dla podniebienia ciasto jabłkowo-budyniowo-smietankowe.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
-tortownica o średnicy 26 cm Przygotowanie : 1.Jabłka wyłożyć do naczynia Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody ,wystudzić. Chłodną i gęstniejącą ,galaretkę wlać do jabłek i dobrze połączyć. 2.W części mleka rozprowadzić mąkę, pozostałą część mleka zagotować z cukrem i wlać mleko rozprowadzone z mąką i ugotować budyń . Masło ucierać dodając stopniowo wystudzony, przeciśnięty przez praskę budyń , ucierać aż masa będzie puszysta 3.Śmietanę ubić z śmietan -fix Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami na biszkopty wyłożyć jabłka , połączone z galaretką. Następnie na jabłka ułożyć biszkopty podłużne(nasączyć woda,cytryna,cukier) Na biszkopty wyłożyć, masę budyniową i śmietanę ubitą z śmietan fix. Posypać płatkami ....
Smacznego !