Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,tanie i rozkosznie dla podniebienia ciasto jabłkowo-budyniowo-smietankowe.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18131
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2078
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18131
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2078
Składniki
-tortownica o średnicy 26 cm Przygotowanie : 1.Jabłka wyłożyć do naczynia Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody ,wystudzić. Chłodną i gęstniejącą ,galaretkę wlać do jabłek i dobrze połączyć. 2.W części mleka rozprowadzić mąkę, pozostałą część mleka zagotować z cukrem i wlać mleko rozprowadzone z mąką i ugotować budyń . Masło ucierać dodając stopniowo wystudzony, przeciśnięty przez praskę budyń , ucierać aż masa będzie puszysta 3.Śmietanę ubić z śmietan -fix Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami na biszkopty wyłożyć jabłka , połączone z galaretką. Następnie na jabłka ułożyć biszkopty podłużne(nasączyć woda,cytryna,cukier) Na biszkopty wyłożyć, masę budyniową i śmietanę ubitą z śmietan fix. Posypać płatkami ....
Smacznego !