Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pancakes czyli pankejki to pyszne naleśniki, placuszki - można je zajadać zarówno na gorąco ledwo zdjęte z patelni i jako zimną przekąskę. Podane z bitą śmietaną i konfiturami smakują obłędnie, są puszyste, delikatne i miękkie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1742
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1533
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1495
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1805
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1742
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1533
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1495
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1805
Składniki
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz maślankę, dodajemy również miód i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny.
Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe pankejki podajemy ze swoimi ulubionymi dodatkami.