Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki, coś co nigdy nam się nie znudzi! Uwielbiam je robić szczególnie w poniedziałek, kiedy mam lenia po weekendzie! Tutaj podane z dżemem porzeczkowym.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 990
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13585
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 990
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13585
Składniki
Przesianą mąkę, proszek do pieczenia, oraz sól umieść w misie miksera. Dodaj jajka, masło oraz banany wcześniej rozgniecione widelcem na papkę. Zmiksuj do połączenia składników. Na rozgrzanej patelni rób małe kleksy z ciasta. Gdy zaczną się pojawiać charakterystyczne bąbelki, obróć placuszki na drugą stronę. Smaż na złoty kolor z obu stron na małej mocy palnika. Smacznego!