Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki, coś co nigdy nam się nie znudzi! Uwielbiam je robić szczególnie w poniedziałek, kiedy mam lenia po weekendzie! Tutaj podane z dżemem porzeczkowym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13254
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2590
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13254
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2590
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Przesianą mąkę, proszek do pieczenia, oraz sól umieść w misie miksera. Dodaj jajka, masło oraz banany wcześniej rozgniecione widelcem na papkę. Zmiksuj do połączenia składników. Na rozgrzanej patelni rób małe kleksy z ciasta. Gdy zaczną się pojawiać charakterystyczne bąbelki, obróć placuszki na drugą stronę. Smaż na złoty kolor z obu stron na małej mocy palnika. Smacznego!