Do góry

Desery Przepis na:

Pankejki

Pankejki

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 430

Dodano:

Odsłon: 2594

Pankejki, coś co nigdy nam się nie znudzi! Uwielbiam je robić szczególnie w poniedziałek, kiedy mam lenia po weekendzie! Tutaj podane z dżemem porzeczkowym.

Składniki

  • 1 szkl mąki pszennej tortowej
  • 1 szkl mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można pominąć)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki roztopionego i ostudzonego masła klarownego
  • 2 małe, dojrzałe banany
  • szczypta soli
  • dżem porzeczkowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pankejki

Przygotowanie

  1. Przesianą mąkę, proszek do pieczenia, oraz sól umieść w misie miksera.

    Dodaj jajka, masło oraz banany wcześniej rozgniecione widelcem na papkę. Zmiksuj do połączenia składników. Na rozgrzanej patelni rób małe kleksy z ciasta. Gdy zaczną się pojawiać charakterystyczne bąbelki, obróć placuszki na drugą stronę. Smaż na złoty kolor z obu stron na małej mocy palnika.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń