Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 74
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 51
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 74
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 51
Składniki
Śmietankę, mleko i cukry wlewamy do garnka. Grzejemy na małym ogniu. Żelatynę wsypujemy do kubka i zalewamy zimną wodą, tak aby tylko ją zakryła. Gdy na brzegach garnka podgrzewanej śmietanki z mlekiem, zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza należy ją wyłączyć. Wsypujemy wypłukane jagody i żelatynę. Nie gotujemy. Mieszamy całość do rozpuszczenia żelatyny. Jagody pozostają w całości. Lekko puszczają sok i to wystarczy. Panna cota i tak jest smaczna i jagodowa. Do dekoracji użyłam 250 ml. śmietanki 30% i dwóch łyżeczek cukru pudru.