Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5055
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Składniki
Śmietankę, mleko i cukry wlewamy do garnka. Grzejemy na małym ogniu. Żelatynę wsypujemy do kubka i zalewamy zimną wodą, tak aby tylko ją zakryła. Gdy na brzegach garnka podgrzewanej śmietanki z mlekiem, zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza należy ją wyłączyć. Wsypujemy wypłukane jagody i żelatynę. Nie gotujemy. Mieszamy całość do rozpuszczenia żelatyny. Jagody pozostają w całości. Lekko puszczają sok i to wystarczy. Panna cota i tak jest smaczna i jagodowa. Do dekoracji użyłam 250 ml. śmietanki 30% i dwóch łyżeczek cukru pudru.