Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27459
Dodano: 04.07.2014
Odsłon: 1584
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Na początku przygotowujemy mus truskawkowy:
Truskawki obieramy z szypułek, myjemy, kroimy na pół i przekładamy do naczynia. Wszystko miksujemy na gładką masę za pomocą blendera, a na koniec dosładzamy cukrem lub stewią.
Następnie do przygotowania deseru potrzebny będzie nam młynek do kawy, w którym zrobimy mąkę jaglaną.
5 łyżek kaszy jaglanej mielimy w młynku do momentu powstania mąki.
Do garnka wlewamy 0,5 litra mleka, dodajemy 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżeczkę masła, 2 łyżki musu truskawkowego oraz przygotowaną mąkę jaglaną. Wszystko zagotowujemy do momentu zgęstnienia przez cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.
Na sam koniec zawartość garnka przelewamy do pucharków lub dużych szklanek i schładzamy w lodówce do momentu aż masa zmieni stan skupienia.
Gotową Panna Cottę wykładamy na talerzyki i polewamy musem truskawkowym.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

ziembulka 09 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
super :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 08 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
boski deser1 Kto głosował? | Odpowiedz

Zazula1 06 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Powielam to co napisała Ewa,nic dodać nic ująć :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 04 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
przepyszny i cudny deser, pomysł rewelacyjny ! Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz