Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowy przysmak z Kresów Wschodnich.
Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem (dobrze to zrobić dzień wcześniej).
Migdały i orzechy uprażyć w piekarniku (200 st. C, ok. 8-10 minut). Przestudzić i posiekać (wcześniej z orzechów laskowych, za pomocą ściereczki, zdjąć skórkę).
Ser dwukrotnie zmielić w maszynce.
Masło utrzeć na puszystą pianę. Wmieszać po jednym żółtku, jednocześnie dosypując cukier. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Do utartej masy maślanej dodać ser i bakalie. Dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wyłożyć gazą (dobrze, by foremka miała otwór w dnie, przez który wypłynie nadmiar serwatki). Nałożyć masę serową, docisnąć, przykryć gazą i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia wyjąć z foremki. Boki udekorować pestkami dyni oraz prażonymi migdałami. Na wierzchu zrobić łańcuszek z kandyzowanej skórki pomarańczowej.
Nareszcie przyszła Pani Dynia :). Pyszna do mięs i doskonała jako przekąska.
Odsłon: 11362
Lekkie, smaczne, bezmiesne danie - ziemniaki w mundurkach na pomaranczowej sm...
Odsłon: 843
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Odsłon: 5385
W tym roku w ogródku pięknie zakwitły mi fiołki wonne. Fiołki oprócz pięknego...
Odsłon: 878
Przepis dnia
Smaczny pomysł na deserki z galaretką i panna cottą która przybywa do nas z p...
Odsłon: 21805
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Odsłon: 5385
W tym roku w ogródku pięknie zakwitły mi fiołki wonne. Fiołki oprócz pięknego...
Odsłon: 878
Przepis dnia
Smaczny pomysł na deserki z galaretką i panna cottą która przybywa do nas z p...
Odsłon: 21805
Składniki
Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem (dobrze to zrobić dzień wcześniej).
Migdały i orzechy uprażyć w piekarniku (200 st. C, ok. 8-10 minut). Przestudzić i posiekać (wcześniej z orzechów laskowych, za pomocą ściereczki, zdjąć skórkę).
Ser dwukrotnie zmielić w maszynce.
Masło utrzeć na puszystą pianę. Wmieszać po jednym żółtku, jednocześnie dosypując cukier. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Do utartej masy maślanej dodać ser i bakalie. Dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wyłożyć gazą (dobrze, by foremka miała otwór w dnie, przez który wypłynie nadmiar serwatki). Nałożyć masę serową, docisnąć, przykryć gazą i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia wyjąć z foremki. Boki udekorować pestkami dyni oraz prażonymi migdałami. Na wierzchu zrobić łańcuszek z kandyzowanej skórki pomarańczowej.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 225
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 184