Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami :) Podam, więc Wam dzisiaj mój przepis na babeczki do koszyczka. U mnie to już tradycja, że wielkanocny koszyczek wypełniony jest "swojskimi" przysmakami :) Mąkę pełnoziarnistą z powodzeniem można zastąpić tą pszenną :)
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 534
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 150
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 534
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 150
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 200 °C. Suche składniki mieszamy w jednej misce. Mokre składniki - jajka, jogurt i olej mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy łyżką lub widelcem tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki (lub babeczki jak na zdjęciu) do 3/4 wysokości i pieczemy przez 17-20 minut. Po ostudzeniu dowolnie dekorujemy. Smacznego! :-)