Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar w wypiekach najczęściej kojarzy się z ciastami z kruszonką o dużej zawartości cukru. Rabarbar jednak może zaprezentować się także w lżejszej formie, w dodatku z lekko orientalną nutką cynamonu. Pełnoziarniste babeczki z rabarbarem świetnie komponują się ze szklanką kompotu truskawkowo-rabarbarowego. Muffinki możesz także napełnić konfiturą z tych dwóch, czerwonych składników.
Polecam, pychota.
Odsłon: 227
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 40
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 124
Polecam, pychota.
Odsłon: 227
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 40
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 124
Składniki
Przesiej i wymieszaj obie mąki, dodaj sodę, sól i cynamon. Utrzyj mikserem jajko z cukrem na gładką masę, dodaj olej, śmietanę lub jogurt, ekstrakt waniliowy i stopniowo dodawaj zmieszane, sypkie składniki. Otrzymasz gęste, błyszczące ciasto.
Rabarbar umyj, odetnij twarde końcówki i pokrój w drobne kawałki.
Rabarbar umyj, odetnij twarde końcówki i pokrój w drobne kawałki.
Muffinki możesz posypać cukrem pudrem lub nadziać ulubioną konfiturą. Wyśmienite są także bez dodatków.