Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-pelnoziarniste-ciasteczka-z-otrebami,2035851,futka.html Przepis prosty , szybki i łatwy, a ciasteczka przepyszne, rozpływające się w ustach. Jedynie to zmieniłam mąkę, nie miałam mąki pszennej pełnoziarnistej więc pomieszałam mackę pszenną tortową z mąka żytnią pełnoziarnistą 50 /50 Ciasteczka wyszły mięciutkie, przepyszne. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, miska, nóż, łyżka, folia spożywcza, foremki do wycinania ciasteczek,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 517
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 517
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 158
Składniki
Do większej miski wsypać mąkę, otręby, cukier puder, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Wymieszać , dodać pokrojone na kawałki zimne masło, wbić jajko, dodać esencję waniliową oraz miód gryczany. Wszystko dokładnie zagnieść. Z przygotowanego ciasta uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na 10 minut. Po tym czasie wyjąć. Blat delikatnie podsypać mąką , ciasto rozwałkować na placek o grubości 3 -4 mm. Foremkami wycinać ciasteczka. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec gra - dół przez około 13 minut. do lekkiego zbrązowienia. U mnie nawet nie było 13 minut i musiałam wyjmować. Gdy lekko ostygną ściągnąć z blachy. Smacznego
Przygotowane ciasto.
Wykrawanie ciasteczek.
Ciasteczka gotowe do pieczenia.
Ciasteczka po upieczeniu , kruche , rozpływające się w ustach. Smacznego