Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…babeczki są przepyszne, mięciutkie i maślane nie można poprzestać na jednej. Pfitzauf podczas pieczenia wyrosną, a potem lekko opadną i zapadną się, ale jak napisała Monika tak właśnie ma być. Z podanych składników upiekłam 8 babeczek
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 880
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1784
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6313
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 880
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1784
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6313
Składniki
Do garnka wlewamy mleko dodajemy masło, cukier, sól; zagotować. Na gotujące się mleko wsypywać mąkę, cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odchodzić od łyżki.
Ciasto lekko przestudzić. Następnie wbijać pojedynczo jajka, mieszając mikserem. Foremki do muffinek wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Napełnić je ciastem do 3/4 wysokości i piec ciastka w 180C przez około 40 minut na jasnobrązowy kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.