Do góry

Desery Przepis na:

pfitzauf – niemieckie babeczki maślane

pfitzauf – niemieckie babeczki maślane

Autor:

Przepisów i artykułów: 554 Ocena: 20005

Dodano:

Odsłon: 9727

…babeczki są przepyszne, mięciutkie i maślane nie można poprzestać na jednej. Pfitzauf podczas pieczenia wyrosną, a potem lekko opadną i zapadną się, ale jak napisała Monika tak właśnie ma być. Z podanych składników upiekłam 8 babeczek

Składniki

  • 1 szkl mleka
  • 4 jajka
  • 100 g mąki
  • 70 g cukru
  • 70 g masła
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania wierzchu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
pfitzauf – niemieckie babeczki maślane

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy mleko dodajemy masło, cukier, sól; zagotować. Na gotujące się mleko wsypywać mąkę, cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odchodzić od łyżki.

  2. Ciasto lekko przestudzić. Następnie wbijać pojedynczo jajka, mieszając mikserem. Foremki do muffinek wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Napełnić je ciastem do 3/4 wysokości i piec ciastka w 180C przez około 40 minut na jasnobrązowy kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Masdfghjkl 17 grudnia 2019 Babeczki mi nie wyrosły. Co mogłam zrobić zle?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń