Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone w syropie pomarańczowo - cynamonowym.
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1310
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 998
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 14
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1310
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 998
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 14
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy i kroimy w grubsze plastry. Rozkładamy na blaszce do pieczenia. Przygotowujemy syrop. Rozpuszczamy cukier w gorącej wodzie, dodajemy sok z pomarańczy oraz cynamon i mieszamy do uzyskania jednolitego syropu. Polewamy syropem jabłka i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min na temperaturę 150 st.