Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone w syropie pomarańczowo - cynamonowym.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12490
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 886
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12490
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 886
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy i kroimy w grubsze plastry. Rozkładamy na blaszce do pieczenia. Przygotowujemy syrop. Rozpuszczamy cukier w gorącej wodzie, dodajemy sok z pomarańczy oraz cynamon i mieszamy do uzyskania jednolitego syropu. Polewamy syropem jabłka i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min na temperaturę 150 st.