Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone w syropie pomarańczowo - cynamonowym.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14860
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2888
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3437
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14860
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2888
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3437
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy i kroimy w grubsze plastry. Rozkładamy na blaszce do pieczenia. Przygotowujemy syrop. Rozpuszczamy cukier w gorącej wodzie, dodajemy sok z pomarańczy oraz cynamon i mieszamy do uzyskania jednolitego syropu. Polewamy syropem jabłka i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min na temperaturę 150 st.