Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone w syropie pomarańczowo - cynamonowym.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1577
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1577
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 164
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy i kroimy w grubsze plastry. Rozkładamy na blaszce do pieczenia. Przygotowujemy syrop. Rozpuszczamy cukier w gorącej wodzie, dodajemy sok z pomarańczy oraz cynamon i mieszamy do uzyskania jednolitego syropu. Polewamy syropem jabłka i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min na temperaturę 150 st.