Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz jest najleszy czas na pieczone jabłka. Deser robi się szybko.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1287
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1287
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Składniki
Jabłka umyj przetnij na ćwiartki i pokrój na małe kawałki. Rozłóż w naczyniu do zapiekania (na tym etapie można dodać garść posiekanych orzechów włoskich) i dopraw rozgniecionym lub mielonym kardamonem, miodem( jeśli jabłka są słodkie nie dodawaj miodu) i cynamonem. Na wierzch posyp kruszonką przygotowaną ze składników podanych w przepisie. Piecz około 30 minut w 200°C. Podawaj ciepłe jako deser lub dodatek do śniadania.