Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz jest najleszy czas na pieczone jabłka. Deser robi się szybko.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 790
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3053
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 790
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3053
Składniki
Jabłka umyj przetnij na ćwiartki i pokrój na małe kawałki. Rozłóż w naczyniu do zapiekania (na tym etapie można dodać garść posiekanych orzechów włoskich) i dopraw rozgniecionym lub mielonym kardamonem, miodem( jeśli jabłka są słodkie nie dodawaj miodu) i cynamonem. Na wierzch posyp kruszonką przygotowaną ze składników podanych w przepisie. Piecz około 30 minut w 200°C. Podawaj ciepłe jako deser lub dodatek do śniadania.