Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone jabłka z płatkami owsianymi to najprostszy, najzdrowszy i najsmaczniejszy fit deser jaki znam, a zarazem moje jesienne comfort food skrywające cały wachlarz pozytywnych emocji.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14016
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14016
Składniki
1) Orzechy delikatnie podprażyć na suchej patelni i posiekać na mniejsze kawałki. 2) W misce wymieszać wszystkie składniki na nadzienie wraz z podprażonymi, posiekanymi orzechami. 3) Jabłka umyć, ściąć wierzchołek wraz z ogonkiem i wydrąż gniazda nasienne, uważając, żeby nie uszkodzić boków. 4) Przygotowane jabłka ułożyć w naczyniu do zapiekania, wypełnić farszem i delikatnie ugnieść, na wierzchu każdego jabłka położyć 1/2 łyżeczki masła (opcjonalnie) i przykryć ścięta górą. 5) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez przykrywania, przez 30-50 min. Czas pieczenia zależy od wielkości i gatunku jabłek, najlepiej na bieżąco sprawdzać patyczkiem, czy są wystarczająco miękkie i wg tego dostosować czas pieczenia. 6) Podawać na ciepło, delikatnie skropione miodem lub syropem z agawy.