Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone jabłka z płatkami owsianymi to najprostszy, najzdrowszy i najsmaczniejszy fit deser jaki znam, a zarazem moje jesienne comfort food skrywające cały wachlarz pozytywnych emocji.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 266
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5291
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 266
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5291
Składniki
1) Orzechy delikatnie podprażyć na suchej patelni i posiekać na mniejsze kawałki. 2) W misce wymieszać wszystkie składniki na nadzienie wraz z podprażonymi, posiekanymi orzechami. 3) Jabłka umyć, ściąć wierzchołek wraz z ogonkiem i wydrąż gniazda nasienne, uważając, żeby nie uszkodzić boków. 4) Przygotowane jabłka ułożyć w naczyniu do zapiekania, wypełnić farszem i delikatnie ugnieść, na wierzchu każdego jabłka położyć 1/2 łyżeczki masła (opcjonalnie) i przykryć ścięta górą. 5) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez przykrywania, przez 30-50 min. Czas pieczenia zależy od wielkości i gatunku jabłek, najlepiej na bieżąco sprawdzać patyczkiem, czy są wystarczająco miękkie i wg tego dostosować czas pieczenia. 6) Podawać na ciepło, delikatnie skropione miodem lub syropem z agawy.