Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone jabłka z twarogiem i cynamonem — to prawdziwa jesienna magia ! A twoja kuchnia wypełni się aromatem jabłek i cynamonu . Przepis jest bardzo prosty — moja 9-letnia córka z łatwością przygotowała go na naszym kanale. Smak jest naturalny i delikatnie słodki. Wygląda apetycznie, elegancko i trochę nietypowo! Możesz też obejrzeć przepis wideo po polsku na naszym kanale — przygotowany przez małą szefową kuchni https://youtu.be/1XNl6C0g7aQ
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78291
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 364
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1205
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2851
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78291
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 364
Składniki
Umyj jabłka i delikatnie odetnij górną część — to będzie „pokrywka”
Małą łyżeczką wyjmij gniazdo nasienne, starając się nie przebić dna. Pozostaw grube ścianki (około 1 cm).
Wymieszaj twaróg, cukier i cynamon, aż powstanie jednolita masa.
Napełnij jabłka przygotowaną masą i przykryj je „czapeczkami”.
Ułóż jabłka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 200°C w trybie góra–dół (bake), aż jabłka będą miękkie — około 30–40 minut
Można podawać na ciepło — albo poczekać, aż ostygną, posypać cukrem pudrem i udekorować bitą śmietaną.
Smacznego! Mam nadzieję, że spodoba się Wam ten aromatyczny, jesienny deser. Koniecznie zajrzyjcie na nasz rodzinny kanał YouTube „Chef Varvara”, gdzie 9-letnia Waria przygotowuje ten i inne pyszne przepisy po rosyjsku, polsku i angielsku!