Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, ciepły deser - wspaniale smakuje w zimowy wieczór.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 807
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 47
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2033
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 807
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 47
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2033
Składniki
Na tarce zetrzeć jedno z jabłek, do papki dodać miód, cynamon, posiekane rodzynki, wymieszać.
Z pozostałych dwóch jabłek odciąć "daszki", wydrążyć pestki i trochę miąszu.
Napełnić jabłka nadzieniem. Przykryć daszkami. Owinąć w folię aluminiową, piec około 30 -40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 -200 stopni.
Jeśli ktoś lubi do nadzienia można dodać posiekane orzechy.
Smacznego.