Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, ciepły deser - wspaniale smakuje w zimowy wieczór.
Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą ro...
Odsłon: 14448
Prażuchy ziemniaczane to danie, które wywodzi się z tradycyjnej kuchni region...
Odsłon: 5675
Czy kiedykolwiek marzyłeś o pysznym, sycącym obiedzie, który zachwyci całą ro...
Odsłon: 14448
Prażuchy ziemniaczane to danie, które wywodzi się z tradycyjnej kuchni region...
Odsłon: 5675
Składniki
Na tarce zetrzeć jedno z jabłek, do papki dodać miód, cynamon, posiekane rodzynki, wymieszać.
Z pozostałych dwóch jabłek odciąć "daszki", wydrążyć pestki i trochę miąszu.
Napełnić jabłka nadzieniem. Przykryć daszkami. Owinąć w folię aluminiową, piec około 30 -40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 -200 stopni.
Jeśli ktoś lubi do nadzienia można dodać posiekane orzechy.
Smacznego.