Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, ciepły deser - wspaniale smakuje w zimowy wieczór.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2071
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1814
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2071
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1814
Składniki
Na tarce zetrzeć jedno z jabłek, do papki dodać miód, cynamon, posiekane rodzynki, wymieszać.
Z pozostałych dwóch jabłek odciąć "daszki", wydrążyć pestki i trochę miąszu.
Napełnić jabłka nadzieniem. Przykryć daszkami. Owinąć w folię aluminiową, piec około 30 -40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 -200 stopni.
Jeśli ktoś lubi do nadzienia można dodać posiekane orzechy.
Smacznego.