Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, ciepły deser - wspaniale smakuje w zimowy wieczór.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7919
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13693
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7919
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13693
Składniki
Na tarce zetrzeć jedno z jabłek, do papki dodać miód, cynamon, posiekane rodzynki, wymieszać.
Z pozostałych dwóch jabłek odciąć "daszki", wydrążyć pestki i trochę miąszu.
Napełnić jabłka nadzieniem. Przykryć daszkami. Owinąć w folię aluminiową, piec około 30 -40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 -200 stopni.
Jeśli ktoś lubi do nadzienia można dodać posiekane orzechy.
Smacznego.