Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone oponki bez oleju to szybki i zdrowy sposób na coś słodkiego
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1460
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1460
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1642
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy ciasto.
2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5-10 mm.
3. Szklanką wykrawamy kółka a w środku każdego z nich kieliszkiem mniejsze kółka.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
.5. Po upieczeniu każdą oponkę maczamy z jednej strony w rozpuszczonym maśle i obtaczamy w cukrze. 6. Oponki gotowe. 7. Smacznego.