Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO!!!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 268
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 268
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej lub na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimną margarynę, żółtka i posiekać siekaczką lub nożem, gdy składniki się połączą szybko zagnieść ciasto, poodzielić na dwie części (3/4-1/4) i tę 1/4 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika do silikonowej formy 28 cm włożyć 3/4 ciasta, palcami wylepić dno i nakłuć widelcem, schować do lodówki na 30 minut obrany rabarbar pokroić na kawałeczki do miski, zasypać cukrem i odstawić aby puścił sok, parę razy zamieszać, następnie wysypać na durszlak, sok z rabarbaru można wykorzystać do herbaty jajka mikserem utrzeć do białości z cukrem, dodać twaróg z wiaderka (temperatura pokojowa), wsypać budyń, kaszkę manną i krótko połączyć mikserem składniki formę wyjąć z lodówki i na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem