Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem w domowy sposób przerobiłam pieguski.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1473
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5905
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1473
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5905
Składniki
Do miski wsypujemy cukier puder i cukier wanilinowy, wbijamy jajko, dodajemy margarynę i wlewamy kilka kropel olejku arakowego. Całość miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą proszek do pieczenia, mąkę i szczyptę soli. Wymieszane składniki dodajemy do miski, w której miksowane były cukry, margaryna i jajko (ciągle miksując). Powstała masa powinna być bardzo gęsta.
Tabliczkę czekolady kroimy na małe kawałki, wsypujemy je do miski z ciastem. Miksujemy jeszcze chwilę, aby czekolada połączyła się z masą.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia kładziemy łyżką ciasto i lekko spłaszczamy. Ciastka najlepiej układać w odstępach, bo w czasie pieczenia będą trochę rosły. Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15-20 minut. Z podanej porcji wychodzi ok. 25 sztuk.