Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem w domowy sposób przerobiłam pieguski.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 518
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 579
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 131
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 518
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 579
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 131
Składniki
Do miski wsypujemy cukier puder i cukier wanilinowy, wbijamy jajko, dodajemy margarynę i wlewamy kilka kropel olejku arakowego. Całość miksujemy.
W osobnej misce mieszamy ze sobą proszek do pieczenia, mąkę i szczyptę soli. Wymieszane składniki dodajemy do miski, w której miksowane były cukry, margaryna i jajko (ciągle miksując). Powstała masa powinna być bardzo gęsta.
Tabliczkę czekolady kroimy na małe kawałki, wsypujemy je do miski z ciastem. Miksujemy jeszcze chwilę, aby czekolada połączyła się z masą.
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia kładziemy łyżką ciasto i lekko spłaszczamy. Ciastka najlepiej układać w odstępach, bo w czasie pieczenia będą trochę rosły. Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15-20 minut. Z podanej porcji wychodzi ok. 25 sztuk.