Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączusie dla małych i dużych smakoszy
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413967
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413967
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto ( drożdże rozpuścić w letnim mleku).Przykryć do wyrośnięcia, tak aby podwoiło swoją objętość.
Gdy ciasto jest już gotowe, wydzielać kawałki, rozwałkować i kieliszkiem wykrawać mini pączusie. I tak, aż wyrobimy całe ciasto. W głębokim naczyniu rozgrzać olej( ja używam szerokiej patelni o wysokich bokach). Na rozgrzany olej rzucamy pączusie i smażymy(trzeba pilnować, bo bardzo szybko się smażą). Ostygnięte obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego!