Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączusie dla małych i dużych smakoszy
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto ( drożdże rozpuścić w letnim mleku).Przykryć do wyrośnięcia, tak aby podwoiło swoją objętość.
Gdy ciasto jest już gotowe, wydzielać kawałki, rozwałkować i kieliszkiem wykrawać mini pączusie. I tak, aż wyrobimy całe ciasto. W głębokim naczyniu rozgrzać olej( ja używam szerokiej patelni o wysokich bokach). Na rozgrzany olej rzucamy pączusie i smażymy(trzeba pilnować, bo bardzo szybko się smażą). Ostygnięte obtaczamy w cukrze pudrze. Smacznego!