Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne pierniczki, które są miękkie od razu, można je przygotować wcześniej. Przechowujemy w zamkniętym pudełku. Robimy je już na początku grudnia i cały miesiąc czujemy świąteczny zapach i świąteczną atmosferę w domu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1222
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1339
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1222
Składniki
Do garnka wkładamy masło, miód sztuczny, miód prawdziwy, cukier, przyprawę do piernika i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia składników. Zostawiamy do ostygnięcia. Do miski z mąką dodajemy sodę, wlewamy ostudzoną masę z garnuszka, dodajemy jajka , dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 20 minut. Ciasto dzielimy na 4 części części i rozwałkowujemy . Wycinamy dowolne wzorki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 12-15 minut w temperaturze 180 bo st.