Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pierniczki które trzeba tylko polukrować. Pierniczki bardzo smaczne , proste w przygotowaniu, a radość jedzenia wielka . Zamknięte szczelnie w pudełku przechowasz długooo o ile nie zostaną skonsumowane. Smacznego
blaszka, papier do pieczenia, miska, foremki, folia spożywcza,
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2548
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3117
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102034
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6420
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2548
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3117
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102034
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6420
Składniki
Masło, miód, cukier oraz przyprawę do pierników wkładamy do garnka i podgrzewamy do rozpuszczenia, zagotowania, następnie studzimy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i sodą do miski, dodajemy jajka, kakao cynamon oraz wystudzoną masę miodową. Całość zagniatamy na gładkie, jednolite ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto dzielimy na kilka porcji, porcje ciasta kolejno rozwałkowujemy i wycinamy foremkami pierniczki. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy partiami około 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Dekorujemy krótko przed świętami lub na drugi dzień. Udekorowane wkładamy do szczelnie zamkniętego pudełka. Rada; Do pudełka wkładamy skórkę z jabłka wtedy pierniczki utrzymują wilgotność i są super miękkie.
Przygotowane ciasto.
Pierniczki gotowe do dekorowania.