Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pierniczki które trzeba tylko polukrować. Pierniczki bardzo smaczne , proste w przygotowaniu, a radość jedzenia wielka . Zamknięte szczelnie w pudełku przechowasz długooo o ile nie zostaną skonsumowane. Smacznego
blaszka, papier do pieczenia, miska, foremki, folia spożywcza,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4195
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 354
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 828
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3685
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4195
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 354
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 828
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3685
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Składniki
Masło, miód, cukier oraz przyprawę do pierników wkładamy do garnka i podgrzewamy do rozpuszczenia, zagotowania, następnie studzimy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i sodą do miski, dodajemy jajka, kakao cynamon oraz wystudzoną masę miodową. Całość zagniatamy na gładkie, jednolite ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto dzielimy na kilka porcji, porcje ciasta kolejno rozwałkowujemy i wycinamy foremkami pierniczki. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy partiami około 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Dekorujemy krótko przed świętami lub na drugi dzień. Udekorowane wkładamy do szczelnie zamkniętego pudełka. Rada; Do pudełka wkładamy skórkę z jabłka wtedy pierniczki utrzymują wilgotność i są super miękkie.
Przygotowane ciasto.
Pierniczki gotowe do dekorowania.