Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pierniczki które trzeba tylko polukrować. Pierniczki bardzo smaczne , proste w przygotowaniu, a radość jedzenia wielka . Zamknięte szczelnie w pudełku przechowasz długooo o ile nie zostaną skonsumowane. Smacznego
 
        blaszka, papier do pieczenia, miska, foremki, folia spożywcza,
 
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17089
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6646
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17089
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6646
 
         
         
                Składniki
Masło, miód, cukier oraz przyprawę do pierników wkładamy do garnka i podgrzewamy do rozpuszczenia, zagotowania, następnie studzimy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i sodą do miski, dodajemy jajka, kakao cynamon oraz wystudzoną masę miodową. Całość zagniatamy na gładkie, jednolite ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 60 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasto dzielimy na kilka porcji, porcje ciasta kolejno rozwałkowujemy i wycinamy foremkami pierniczki. Pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy partiami około 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Dekorujemy krótko przed świętami lub na drugi dzień. Udekorowane wkładamy do szczelnie zamkniętego pudełka. Rada; Do pudełka wkładamy skórkę z jabłka wtedy pierniczki utrzymują wilgotność i są super miękkie.
Przygotowane ciasto.
Pierniczki gotowe do dekorowania.