Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118083
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8410
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1544
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118083
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8410
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1544
Składniki
Miód rozpuścić, ale nie zagotowywać. Jeżeli będzie zbyt gorący, ostudzić lekko. Mąkę i sodę przesiać, dodać sól i miód, i resztę składników.
Wyrobić ciasto, aż do połączenia składników. Rozwałkować na placki o grubości 0,5cm i wykrawać pierniczki.
Układać na blaszce w równych odstępach i piec w 150''''C - piekarnik z termoobiegiem, przez 10-15 min. Upieczone pierniczki polukrować i udekorować. Smacznego!