Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota:)
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8655
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 180
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2655
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 109
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17690
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8655
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 180
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2655
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 109
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17690
Składniki
Miód rozpuścić, ale nie zagotowywać. Jeżeli będzie zbyt gorący, ostudzić lekko. Mąkę i sodę przesiać, dodać sól i miód, i resztę składników.
Wyrobić ciasto, aż do połączenia składników. Rozwałkować na placki o grubości 0,5cm i wykrawać pierniczki.
Układać na blaszce w równych odstępach i piec w 150''''C - piekarnik z termoobiegiem, przez 10-15 min. Upieczone pierniczki polukrować i udekorować. Smacznego!