Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są miękkie, przepyszne i w 100% naturalne. W puszcce mogą poleżeć długie tygodnia bez utraty walorów smakowych :)
Czym różni się sernik staropolski od pieczonych współcześnie? Przepis na to t...
Odsłon: 25366
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3481
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 156
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3481
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 156
Składniki
W rondlu karmelizujemy 1/2 szklanki cukru. Dodajemy miód, margarynę, smalec. Masę zagotować - cały czas mieszając. Do miski przesiewamy mąkę i kakao, dodajemy przyprawy oraz proszek do pieczenia. Calość mieszamy. Łączmy z ostudzonym tłuszczem oraz miodem. Jajka ubijamy z resztą cukru (pół szklanki) i dodajemy do masy. Mieszamy. Sodę rozpuszczamy w odrobinie mleka i dodajemy do masy i jeszcze raz mieszamy.
Ciasto przekładamy do kamiennego garnka i przykrywamy gazą, obwiązujemy sznurkiem. Odstawiamy na tydzień w temperaturze pokojowej.
Po tygodniu ciasto dzielimy na porcje i rozwałkowujemy na placki o grubości 0,5 cm. Wykrawamy za pomocą foremek różne kształty.
Pierniczki układamy na wyścielonej papierem do pieczenia blaszce i pieczemy w temp. 200 C na złoty kolor. Ok. 10-15 minut. Wystudzone dekorujemy lukrem ;)
Przepisy Desery
Desery
Babka kakaowa z serową wkładką.
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Desery
Ciasto z truskawkami
Babka kakaowa z serową wkładką.
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszną babkę kakaową z sernikową wkładką. Ba...
Odsłon: 104
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Dzisiaj serwuje deser z owoców mieszanych z pysznymi lodami z czerwonej porze...
Odsłon: 33