Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne pierniczki idelne do lukrowania i powieszenia na choince
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12738
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 909
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12738
Składniki
Margarynę, miód, cukier, smalec, kawę, kakao, przyprawę do piernika rozpuszczamy w garnku. Masę studzimy
Mąkę przesiewamy z amoniakiem, proszkiem do pieczenia i sodą.
Suche składniki mieszamy z wystudzoną masą i jajkami
Zagniatamy gładkie ciasto.
Ciasto dzielimy na części. Rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm (trochę urosną)
Za pomocą foremek wykrawamy ciasteczka. Pieczemy ok. 8 min w temperaturze 180 st.