Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny piernik wspaniały na idealny prezent pod choinkę ;-) np dla babci lub dziadka.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 317
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 317
Składniki
Miód,masło i przyprawę podgrzać w rondelku. Jajka zmiksować z wodą gazowaną i wlać do przestudzonej masy piernikowej.Wsypać mąkę,kako i proszek,dodać powidła. Zmiksować.Gotowe ciasto przelać do przygotowanej tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (180) piec ok 1 godz. Ja podzieliłam ciasto na pół i upiekłam w dwóch mniejszych tortownicach. Kiedy ciasto lekko ostygnie polać polewą i ozdobić czekoladowymi serduszkami i gwiazdkami. Zawinąć w folię i zawiązać kokardkę.
SMACZNEGO