Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2099
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3249
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1312
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2056
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2099
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3249
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1312
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2056
Składniki
Margarynę wkladamy do garnka, dodajemy miód, przyprawe do piernika, kakao i powidła. Wszystko razem powoli podgrzewamy mieszając, ale nie wolno zagotować, jak się wszystko rozpuści i połączy odstawiamy do przestugnięcia. Mąkę przesiac z proszkiem oraz sodą. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy powoli mase piernikową oraz mąkę z proszkiem i sodą, wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok 60 minut w temp 170stC- do suchego patyczka. wystudzone ciasto polewamy lukrem.