Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 313
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 313
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Składniki
Margarynę wkladamy do garnka, dodajemy miód, przyprawe do piernika, kakao i powidła. Wszystko razem powoli podgrzewamy mieszając, ale nie wolno zagotować, jak się wszystko rozpuści i połączy odstawiamy do przestugnięcia. Mąkę przesiac z proszkiem oraz sodą. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy powoli mase piernikową oraz mąkę z proszkiem i sodą, wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok 60 minut w temp 170stC- do suchego patyczka. wystudzone ciasto polewamy lukrem.