Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny piernik bananowy, łyżką mieszany. Bardzo aromatyczny, wilgotny i pachnący świętami.
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 234
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 234
Składniki
Wykonanie piernika bananowego jest banalnie proste. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, przyprawę do piernika oraz sodę, mieszamy. W drugiej misce rozgniatamy widelcem dwa banany. Następnie dodajemy mleko, olej i płynny miód. Całość delikatnie mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi składnikami. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Ciasto bananowe przekładamy do blaszki 10×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik pieczemy 50 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczony piernik wyjmujemy z blaszki i studzimy. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Desery
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Desery
Ruski skubaniec
Desery
Placek z masą krówkową
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Dzisiaj zapraszam na nietypowe, przepyszne ciasto czekoladowe na bazie ciemne...
Odsłon: 246
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Ten placek biszkoptowy Łakomczuch to bardzo proste w wykonaniu ciasto, które...
Odsłon: 63199