Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny piernik bananowy, łyżką mieszany. Bardzo aromatyczny, wilgotny i pachnący świętami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114932
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7826
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2953
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1200
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114932
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7826
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2953
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1255
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1200
Składniki
Wykonanie piernika bananowego jest banalnie proste. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, przyprawę do piernika oraz sodę, mieszamy. W drugiej misce rozgniatamy widelcem dwa banany. Następnie dodajemy mleko, olej i płynny miód. Całość delikatnie mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi składnikami. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Ciasto bananowe przekładamy do blaszki 10×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik pieczemy 50 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczony piernik wyjmujemy z blaszki i studzimy. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Możemy polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem.